tirsdag, april 21, 2009

Mondestrunken

 Nå har jeg hatt" Moondrunk" av Schönberg, på repeat i noen timer. En sang som er atonal og med sprechgesangen! Jeg husker første gang jeg hørte denne sangen i timen. Jeg husker jeg ble kvalm, jeg syntes det var så forferdelig. Det fikk det stakkars gehøret mitt til å vri seg i smerte...

Burde jeg bli bekymret når jeg nå har kommet til det punktet at jeg syns at det er helt ok og faktisk litt kult med ekspresjonistisk musikk?

8 kommentarer:

Mariapiakallevallevia sa...

offdå...

Ruben sa...

Se på det som positivt du :) Det er bra å klare å like noe som tilsynelatende ikke er så systematisk og "korrekt" som det man er vant til. Utfordrer kreativiteten og de vante metodene.

Kristin sa...

eh... ja.

Jorunn sa...

hm... kanskje du burde oppsøke ein psykolog, eller noke... eg mao sei eg e litt bekymra...

Marie sa...

ooooooooooo.....

Ole Malvin sa...

er det slik som med kaffi? At når du har vent deg til smake og drukke det ei stund smakar det kjempegodt; nokon dagar klarar du deg rett og slett utan.
Har eg drukke kaffi for lenge?

Synøve sa...

Du har drukket kaffe for lenge og jeg er ikke avhengig av atonal musikk på noen som helst måte... er bare tilbøyelig for at det kan være noe mer enn bare stygt!

meg sa...

På dagen denne vart framført (16. oktober 1912) vart den fyrste flybombinga gjennomført. I same periode foregjekk den fyrste Balkan-krigen, og snart etter starta folkemordet på albanarane. Den fyrste pave Johannes Paul vart fødd dagen etter denne hendinga, og på grunn av dette døydde han etter berre 33 dagar som pave. Og to år seinare byrjar fyrste verdskrig.

Resten trur eg du kan tenkja deg fram til sjølv.